Presidendi Rocca al Mare residentsi renoveerimine venib

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liberty suvemõis Rocca al Mares.
Liberty suvemõis Rocca al Mares. Foto: Toomas Tatar

Rocca al Maresse presidendi uueks residentsiks kavandatava Liberty mõisahoone renoveerimine hakkas venima, sest esimene riigihange projekteerija leidmiseks ebaõnnestus.

Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juht Piret Pert ütles, et uue presidendi residentsi projekteerimishange käib. «Maksumus ja teostaja alles selguvad,» lausus ta. «Residents peaks valmima sügisel 2016, järgmise presidendi ametisse astumise ajaks,» lisas Pert.

Riigi Kinnisvara AS Kommunikatsioonijuht Madis Idnurm andis teada, et juunis korraldatud residentsi projekteerimistööde riigihange ebaõnnestus, sest mõlemad kaks esitatud pakkumust ületasid tööde eeldatava maksumuse. Kordushange kuulutatakse välja lähipäevil, hiljemalt tuleva nädala alguses.

«Ehitustööd algavad 2015. aasta lõpus ning lõppevad 2017. aasta alguses,» sõnas Idnurm. Seega on tööde lõppaeg nihkunud esialgu kavandatud 2016. aasta sügisest hilisemaks. 

Rocca al Mares asuva Liberty mõisakompleks on kavas täielikult rekonstrueerida Eesti Vabariigi presidendi residentsiks, mis on mõeldud aastaringseks kasutamiseks. Kompleksi tulevad esindus-, elu- ja abiruumid.

Maja näol on tegemist Kochide perekonnale kuulunud suvemõisaga, mille 20. sajandi algusest pärit puitvilla katus sai äsja restaureeritud, kuid kõik hooned vajavad siiski kapitaalset uuendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles