Laevaomanikud peavad kontrollima raadiosideks vajaliku sagedusloa nõuetekohasust

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahid
Jahid Foto: Pärnu muuseum

Suveperioodil aktiviseerub veesõidukite kasutamine, pahatihti ei kontrolli sõidukite omanikud   vajalike dokumentide ja lubade nõuetekohasust ning kehtivust, teatas tehnilise järelevalve amet (TJA).

TJA pädevuses on väljastada omanikele veesõiduki pardal raadiosageduste kasutamiseks vajalik luba. Tegemist on rahvusvaheliselt tunnustatud vormile vastava veesõiduki sagedusloaga, mis kehtib kuni kolm aastat.

Väljastatud luba annab õiguse kasutada raadiosagedusi ameti poolt määratud tingimustel.

Sagedusloa saamiseks tuleb TJA-le esitada vastav taotlus, peale mida väljastatakse luba  kuue nädala jooksul. Kui raadiosageduste kasutaja on veesõiduki pardal lõpetanud talle sagedusloaga antud õiguste kasutamise, on ta kohustatud sellest ametit viivitamatult teavitama.

Tehnilise järelevalve ametit tuleb teavitada ka laeval kasutatavate raadioseadmete tehniliste andmete muutumisest või raadioseadmete uute vastu välja vahetamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles