Miks lääs Eesti iseseisvust ei soovinud ehk Elagu Jeltsin!

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kõige kõrgemal tasandil», mis räägib Nõukogude Liidu lagunemise telgitagustes ja Boriss Jeltsini rollist.
«Kõige kõrgemal tasandil», mis räägib Nõukogude Liidu lagunemise telgitagustes ja Boriss Jeltsini rollist. Foto: AFP/SCANPIX

Raamat «Kõige kõrgemal tasandil» lahkab ameeriklaste vaatevinklist Nõukogude Liidu muundumist alates Mihhail Gorbatšovi võimuletulekust kuni punariigi lagunemiseni.

Kui sul on säärased sõbrad, pole vaenlasi vajagi, räägitakse. Kaheksakümnendate lõpu, üheksakümnendate alguse USA ja läänemaailm sobitub kenasti Eesti «sääraste» sõprade nimistusse, kui uskuda raamatut «Kõige kõrgemal tasandil», mis räägib Nõukogude Liidu lagunemise telgitagustest.

Pole vist üllatav, et selle suurepärase ja sisuka raamatu tõlkimiseks eesti keelde kulus tervenisti 21 aastat, sest tõde on valus kuulata. Põhjalik teos, mis lahkab Nõukogude Liidu muundumist alates Mihhail Gorbatšovi võimuletulekust kuni punariigi lagunemiseni ameeriklaste vaatevinklist, ei põhine pelgalt ajaleheartiklitel, vaid ka intervjuudel asjaosalistega ja dokumentidel, ka salajastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles