Paisley Park

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paisley Park
Paisley Park Foto: Pm

Prince on praegu aktuaalne. Septembri lõpus peaks talt ilmuma kaks plaati. Üks tema produtseeritud tüdrukutebändi 3rd Eye Girl oma ja teine tema enda soolokas. 11. september tähistab lähiajaloos ühte kurba ja murrangulist päeva.

 Samal päeval, kuid aastal 1987 avas Prince Minneapolise lähedal esindusliku stuudiokompleksi, mis sai nimeks Paisley Park Studios ja on kindlasti üks popmuusikamaailma põnevamaid kohti. Nimi Paisley Park on võetud loo järgi Prince’i 1985 ilmunud plaadilt «Around the World in a Day», mis on muidu ka psühhedeelse mehe ehk kõige psühhedeelsem plaat. See Paisley Park laulus oli värviline koht, kus oli hea olla ja olmemured ei vaevanud. «Paisley Park is in your heart,» ütlevad laulusõnad.

Paisley Park oli ka Prince’i plaadifirma nimi, mille all ta andis välja teiste Minneapolise funkartistide ja ka oma pruutide loomingut. Prince’i produktsioonimeetod oli lihtne: panna keegi teine laulma Prince’i kirjutatud lugusid nii nagu Prince. Kuna neile teistele polnud jumal kahjuks nii palju talenti andnud kui Prince’ile, siis vaatamata sellele, et meetod sünnitas ka palju kulda, jäid artistid ikkagi obskuurseks ja on pigem fännikraam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles