Margit Härma: Ainult präänikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Härma
Margit Härma Foto: SCANPIX

Järgmisel nädalal alustab Tervise Arengu Instituut traditsioonilist puu- ja köögiviljakampaaniat, mis sel aastal on eelkõige suunatud meestele. Et meie mehed ikka terved, tegusad ja viriilsed oleksid! Mina arvan, et selline tähelepanu ehmatab mehed natuke ära, naisi aga paneb otsustavalt käiseid üles käärima ja meeste toiduvalikuid riiklikult osutatud suunas muutma.

Ja nii ongi hea, sest mehed armastavad oma harjumusi ja hoiavad neist kinni nagu perereliikviatest. Sõbrad, mõned õlled ja grillitud vennaihu tarbimine on mõnus ja kättesaadav lõõgastus kiire ja julma elu keerises. Meie tublid mehed, kes riigi ja pere eest seisavad, tööl usinasti rügavad, on igal juhul välja teeninud, et vabal ajal rihm veidi lõdvemale lasta, aga oleks ju hea, kui see ei hakkaks tervise peale.

Naised, olgu nad siis abikaasad, elukaaslased, emad või õed, on alati meeste tervise pärast rohkem mures kui mehed ise. Nii on ka paarid, kes minu juurde tulnud toidureformi asjus nõu saama, mures ikka mehepoja kõrge kolesteroolitaseme ja vererõhu pärast. Murelik ja otsusekindel naine ees ning murelik ja ehmatanud mees järel. Naiste põhiline mure on, et kas saab ikka mehe korda, meeste mure on, et kas nüüd on siis suitsuvorstiga kõik. Kui siis koos üksipulgi läbi käia, milline toit on hea, milline halb, langevad kiidujutud brokoli maitsenüanssidest kui veepiisad külmale kerisele ja silmis peegeldub vaid siiras ja liigutav peekonilein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles