Kadrioru kirjanduslaat keskendus tänavu ajaloole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vilde muuseum korraldas Kadriorus iga-aastase Eesti kirjanduse sügislaada. Lugemisvara ostu-müügi kõrval oli kõneks eesti ajalooline kirjandus ning esinejateks Imbi Paju, Eeva Park, Indrek Hargla ja Juhan Kreem.

 

Paju ja Pargi arutelu kandis nimetust «Ajaloo torked». «Ajalugu pole mud kui inimese elu, » rääkis Imbi Paju. «Kui läheme seda uurima, on oluline, milline on meie eetiline,  moraalne, kultuuriline ja hariduslik ettevalmistus.  Minuevikusündmuste tähtsus seisneb eelkõige jälgedes, mille need on endast jätnud. Mitte niivõrd sündmustes endis, kui nende mõjus tänasele päevale, » rääkis ta. Eeva Pargi sõnul on aja lugu nagu tätoveering inimeste hinges.

Imbi Paju teos «Tõrjutud mälestused» nägi hiljuti ilmavalgust ka saksa keeles ning kirjanik esitleb seda oktoobrikuus Saksamaa erinevates linnades. Tema teine raamat «Soome lahe õed – vaadates teise valu» tõlgiti hiljuti rootsi keelde ning on ilmumas ka leedu keeles.

Eesti kirjanduse sügislaada missioon on klassiku kodu akende all väärtustada eesti keeles kirjutamist, raamatute lugemist, meie kultuuri ja ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles