Sisekaitseakadeemia katsetel põrus viis inimest kuuest

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakaddeemia loodab praegu neljas kohas paikneva kooli peagi koondada Murastesse.
Sisekaitseakaddeemia loodab praegu neljas kohas paikneva kooli peagi koondada Murastesse. Foto: Peeter Langovits

Vaatamata sellele, et sisekaitseakadeemias soovis õppida kaks korda rohkem inimesi kui õppimiseks kohti, praakis kool suure osa neist pärast katseid välja ja korraldab täiendava konkursi.


Algavaks õppeaastaks laekus akadeemiale 548 avaldust 269 kohale, mis teeb konkursiks 2 inimest kohale. Pärast katseid valiti aga neist välja 87 inimest ehk 16 protsenti kandideerinuist.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur märkis tänasel aasta esimese poole sisejulgeolekut tutvustaval pressikonverentsil, et akadeemia on natuke spetsiifiline võrreldes teiste Eesti kõrgkoolidega. «Akadeemias on jätkuvalt katsed. Ega teistmoodi ei kujutaksi ette, kuidas politseinik või piirivalvur saaks oma haridust omandada, kui ta ei oleks läbinud ei füüsilisi ega vaimseid teste. Akadeemias tuleb need testid läbida,» selgitas Tabur.

«Järeldus 16 protsendi kohta tuleb igal ühel endal teha, meie jaoks on järeldus see, et toimub uus konkurss 9.-13. augustini,» lisas Tabur.

Tema sõnul üritab akadeemia küll kõik kohad täis saada, aga latti seepärast allapoole ei lasta. «Pigem olgu inimesi vähem, aga nemad hea väljaõppega.»

Sisekaitseakadeemial on 4313 vilistlast ning enam kui iga teine sisejulgeoleku valdkonnas töötav inimene on akadeemia lõpetanud. Sel suvel lõpetas akadeemia 14. lend ja Eesti sai juurde 440 uut ametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles