Elo Süld seisab vana ja uue piiril

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni aasta tagasi seisis sihtasutuse Tartu Pauluse Kirik juhataja Elo Süld kohal, kus foto on tehtud, vaimuliku abina altari ees ja pidas 300-kohalises kirikusaalis teenistust. Varsti täidavad üle poole suuremaks muutunud kirikusaali pingid tuhandele inimesele.
Mõni aasta tagasi seisis sihtasutuse Tartu Pauluse Kirik juhataja Elo Süld kohal, kus foto on tehtud, vaimuliku abina altari ees ja pidas 300-kohalises kirikusaalis teenistust. Varsti täidavad üle poole suuremaks muutunud kirikusaali pingid tuhandele inimesele. Foto: Margus Ansu

Kohal, kus Pauluse kiriku taastamist korraldava sihtasutuse juht Elo Süld oma punaste kummikutega pildile jäi, oli veel eelmisel aastal altar ja vahesein. Kui palju on kirikusse jäänud vana ja kui palju on seal uut, näevad kõik varsti oma silmaga.

Olen teid nende punaste kummikutega siin koppade ja betooni vahel näinud viis viimast aastat. Kas te ikka ei saa kummikuid töölt koju viia?

Enamasti ongi kummikud juba kodus. Seekord panin need jalga vihma pärast, tänavad olid porised ja märjal ajal läheb kirikuõu üsna mudaseks. Tuleva aasta alguses hakatakse siin haljastust tegema, siis tuleb jälle kummikute aeg, sest kõigepealt kaevatakse kõik ju üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles