Lisanditega leivad muutuvad tarbijate seas aina popimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabaõhumuuseumis peeti pühapäeval Eesti leiva päeva, mille raames peeti maha Eesti suurim leivalaat ning kuulutati välja rahva lemmik: Haldjaleib OÜ liha-küüslauguleib.

Eesti Leivaliidu president Uno Kaldmäe rääkis Tallinncityle, et eestlased jäävad ühelt poolt traditsioonilisele truuks, ent otsivad samas ka aina põnevamaid maitseid, mida erinevate lisanditega leivad pakuvadki. Vaata videointervjuud!

Konkursi võitnud Haldjaleib OÜ leivameistri Annely Maksani sõnul on saadud tunnustus väiketootjale, kes tegutseb reeglina üksinda ja suuresti oma pere toetusel, väga innustav. «Kes siis veel, kui mitte eilse laadapäeva kohtunik – tarbija – ongi ju meie kõige suurem hindaja. Kui puudub nende toetus ja heakskiit, siis ei ole mõtet seda ametit pidadagi. Seega olen sügavalt liigutatud ja tänulik parima laadaleiva tunnustuse eest ja küpsetan mõnuga edasi ikka järgiproovitud vanade ja ehk ka peagi uute retseptide järgi,» lisas Maksan.

Eesti leiva päeval valisid külastajad parimat laadaleiba pimetestil, lemmikleiva eest andis oma hääle kokku 494 inimest. Kokku külastas Eesti leiva päeva ja sügislaata Eesti Vabaõhumuuseumis üle kolme ja poole tuhande inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles