Politsei: suurem kiiruse ületamine käib Tartu-Tallinna maanteel esmaspäeviti

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Politsei- ja piirivalveameti statistika järgi ületatakse Tallinna-Tartu maanteel kiiruskaamerate vaateväljas kõige rohkem kiirust esmaspäeviti, kui sõidetakse valdavalt Tartust Tallinnasse.


Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt märkis aasta esimese poole sisejulgeolekut tutvustaval pressikonverentsil, et kiiruskaamerate kasutuselevõtuga on liikluskuulekus paremaks läinud ja see võimaldab nappi ressurssi teistele teedele paigutada.

Mõõtmisstatistika järgi on 10. maist 29. juunini on 6825 trahviteadet välja saadetud. Kõige sagedamini ületatakse kiirust kuni 20 kilomeetrit tunnis. Kõige suurem rikkumine oli 86 üle lubatud piirkiiruse.

Esmaspäev on kõige suurema rikkumiste arvuga päev, põhiliselt sõidetakse siis Tartust Tallinna suunal. Nimetatud ajavahemikul oli esmaspäevaseid rikkumisi 2184. Reedel-laupäeval kiirustatakse rohkem Tallinnast Tartusse.

Poole aastaga oli teedel hukkunuid 34, eelmisel aasta oli kuue esimese kuuga hukkunuid 39. Politseis on registreeritud 2035 liiklusõnnetust, mis on seitse protsenti vähem kui eelmisel aastal. Inimkannatanutega õnnetusi oli 542, neis sai viga 709 inimest. Eelmisel aastal olid ka need numbrid suuremad.

263 õnnetust toimus joobes liikleja osalusel. «Ka siin on vähenemine toimunud, kuid selle käitumise vastu tuleb otsustavalt astuda ning seda politsei- ja piirivalveamet ka kindlasti teeb,» lubas Küüt.

Statistika järgi on hukkunuid ja vigastatuid liiklejatest enim vanuses 17-38. Joobes juhtimiselt on enim tabatud isikuid vanuses 20-37 ja 45-55 aastat.

Lubatud sõidukiiruse ületajate vanus jääb vahemikku 22-39 aastat, juhiloata sõitjate vanus 16-23 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles