Kohalikud kahtlustavad hulkuvaid koeri tapatöös

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammas.
Lammas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne-Virumaal Tamsalu vallas Naistevälja, Piisupi ja Järvajõe külas on sel suvel elu kaotanud viis lammast ja mitu koera, kohalikud kahtlustavad, et veretöö taga võivad olla suured hulkuvad koerad.

Lambakasvataja Reena Rohtvee lambaid on maha murtud viis, samuti on 16 lambale vigastusi tekitatud, kirjutab Virumaa Teataja. Alguses arvas Rohtvee enda sõnul, et hundid on veretööga hakkama saanud.

Rohtvee esitas avalduse politseile, et asjas selgust saada, sest ümberkaudsetelt külaelanikelt oli tulnud teateid ringi luusivate koerte kohta ning külades oli kallale tungitud mitmele neljajalgsele sõbrale.

Metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseireosakonna juhataja Peep Männil kinnitas, et väga suure tõenäosusega oli tegemist juhtumiga, kus lambaid murdsid koerad. Selle saab selgeks teha lammaste haavade järgi, samuti on oluline see, kas lambaid on söödud või mitte. Männil ütles, et Naistevälja lambaid polnud söödud, kuid hunt tavaliselt einestab pärast murdmist.

Keiti Elkeni pere koer murti maha lausa keti otsas. «Läksime õhtul magama, midagi kahtlast ei olnud. Hommikul alles avastasime verise tombu,» meenutas naine.

Järvajõe küla elanik Hans Luik toimetas politseisse seitse avaldust inimestelt, kelle loomad on kannatanud või kes on näinud hulkuvaid koeri.

«Hulkuvate koertega on suur probleem, täitsa hirm on juba. Õhtul hilja ei julgegi eriti kaugele majast minna,» rääkis Hans Luik. Ta ütles, et nende pere dogi on maha murtud, tõenäoliselt on veretöö korda saatnud teised koerad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles