Pihl soovib Tallinna rohkem videovalvekaameraid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamera.
Valvekaamera. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna politseijuhtidega kohtunud abilinnapea Jüri Pihli hinnangul parandaks turvalisust pealinnas videovalvekaamerate lisamine.

Pihl kohtus täna Põhja prefekti kohusetäitja piirivalvebüroo juhi Ivo Heinlaiu ja  kriminaalbüroo juhi Priit Pärknaga, et arutada turvalisuse küsimusi pealinnas, vahendas Raepress.

«Majandussurutis on ettearvatavalt kuritegevust kasvatanud ning linna ja politsei koostöös tuleb arutada võimalusi, kuidas süütegude ennetamisele kõige tõhusamalt kaasa aidata. Üks võimalus on kuritegude analüüsi põhjal kaaluda videovalvekaamerate lisamist kesklinna piirkonda ja parkidesse,» ütles abilinnapea Jüri Pihl.

Politseistatistika järgi on 2010. aastal süütegude hulgas kasvanud eelkõige varguste osa.

«Politsei analüüsib pidevalt süütegusid ja planeerib oma tööd sellele vastavalt. Lisaks on väga suur roll ka inimeste enda tähelepanelikkusel ja hoolikusel, sest kurjategijad püüavad ära kasutada nii koduomanike, autojuhtide kui ka rannaskäijate lohakust,» ütles Priit Pärkna.

Lisaks arutati nõupidamisel, kuidas alaealistele alkoholi kättesaadavust vähendada.

«Eelmisel nädalal tühistas linn kahe Tallinna ettevõtte alkoholimüügi loa just seetõttu, et nad müüsid alaealistele alkoholi. Politsei kontrollib alkoholimüügiga tegelevaid ettevõtteid regulaarselt, sellel aastal on politsei teinud Tallinnas kolm ettepanekut alkoholimüügi loa tühistamiseks. Lisaks tegeleb politsei aktiivselt järelevalvega suveüritustel, kus on suurem tõenäosus, et alaealised võivad alkoholi tarbida,» ütles Ivo Heinlaid.

«Lastega seotud süütegude ennetamine on samavõrd tähis nii politsei kui ka kohaliku omavalitsuse jaoks. Kuna munitsipaalpolitseil puudub õigus ettevõtjaid alkoholi
müügi osas kontrollida, peame lootma veelgi tihedamale koostööle politseiga,» lisas Jüri Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles