Tõsine luuletaja naeris kaks korda

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kurvits läks longates 15. mail kodunt Lootuse tänavas Tartu kirjandusmajja, kus teda ootas ees tema juubelit tähistama tulnud paarikümneliikmeline seltskond ja banketilaud.
Lembit Kurvits läks longates 15. mail kodunt Lootuse tänavas Tartu kirjandusmajja, kus teda ootas ees tema juubelit tähistama tulnud paarikümneliikmeline seltskond ja banketilaud. Foto: Kaader filmist

Kirjanik Lembit Kurvits naeris dokumentaalfilmi «Kurvits Lootuse tänavalt» esimesel vaatamisel Tartu kirjandusmajas kõva häälega kahel korral. Kuid Vahur Laiapea film ei ole nalja pärast tehtud, vaid on asjalik, kohati kurb.

Kurvaks tegi vaatamisel elu, mida elab Kurvits ühetoalises suure ahjuga korteris Karlovas, täpsemalt Lootuse tänava ühes suures puumajas. Sisustus on napp. Mees ise on sorakil juuste, kehvade ja määrdunud rõivastega, habemesse kasvanud. Kohe näha, et väga üksik.

Kaamera ja sellega koos Vahur Laiapea võtsid üles tema elust ühe päeva. Et see juhtus olema Lembit Kurvitsa 60. sünnipäev, oli luuletaja kõvasti oma habet kärpinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles