Hea eesmärgi nimel vastu lõugu

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Ellermaa esitleb täna raamatut «Estonia inimesed», kuhu on koondatud inimeste lood. Järgmise raamatu parvlaevast Estonia annaks kirjutada vandenõuteooriatest ja sellest, mis neis vigast on.
Einar Ellermaa esitleb täna raamatut «Estonia inimesed», kuhu on koondatud inimeste lood. Järgmise raamatu parvlaevast Estonia annaks kirjutada vandenõuteooriatest ja sellest, mis neis vigast on. Foto: Mihkel Maripuu

Literaat Einar Ellermaa on koos kolleeg Inge Pitsneriga saanud valmis raamatu «Estonia inimesed», mis vahendab 20 aastat tagasi Läänemere suurimast rahuaegsest laevahukust pääsenute lugusid – aga ka nende lugusid, kes kaotasid tol traagilisel ööl oma lähedased.

Einar Ellermaa, kas kõhklesite, enne kui otsustasite nii hellal teemal nagu Estonia katastroof nõnda tundliku raamatu teha?

Jah, algul oli küll kõhklus, et äkki tirime haavad lahti ja teeme paljudele haiget. Samas mõtlesime kirjastaja Tiina Ristimetsaga, et 20 aastat on möödas, näitame, kuidas inimesed on hakkama saanud, ja püüame olla võimalikult delikaatsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles