Seakasvataja tõmbab tegevust koomale

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu väikeloomakliiniku Fik loomaarst Tarmo Tähnas soovitas neil, kes peavad kodus lemmikloomana siga, hoiduda praegusel ajal looduses, eriti metsas käimast. «Kui inimene on metsas käinud, siis peaks enne oma sea juurde minekut kindlasti vahetama jalanõud ja rõivad, samuti tuleks end enne pesta,» lisas ta. Kodusele seale ei tohiks anda ka tundmatut päritolu sööta.
Tartu väikeloomakliiniku Fik loomaarst Tarmo Tähnas soovitas neil, kes peavad kodus lemmikloomana siga, hoiduda praegusel ajal looduses, eriti metsas käimast. «Kui inimene on metsas käinud, siis peaks enne oma sea juurde minekut kindlasti vahetama jalanõud ja rõivad, samuti tuleks end enne pesta,» lisas ta. Kodusele seale ei tohiks anda ka tundmatut päritolu sööta. Foto: Pm

Eelmise töönädala lõpuks oli Eestist leitud juba teise sigade Aafrika katku nakatunud metssea laip. Seni veel on nii suurtest kui väikestest sigalatest see haigus mööda käinud, aga seakasvatajad vaatavad murega, kuidas sigu kiiresti tappev ja taudileviku vältimiseks kogu seakarja kohustuslikku hävitamist kaasa toov viirus lähemale hiilib.

Põlvamaa seakasvataja Liia Heering, keda Maaelu Edendaja lugeja ehk kevadest mäletab, on juba mõnda aega juurelnud, kas võtta uusi põrsaid või tulebki seakasvatusele nüüd lõpp. Kevadel oli tema laudas ruigamas viis siga, nüüd on kolm.

«Praegu mõtlesin ühe suure maha võtta ja purki panna, siis on ta juba kindlas kohas,» sõnas Heering. «Ma ei tahaks seapidamist lõpetada, ise mõtlesin, et riskin veel, ostan paar põrsast, aga pole julgenud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles