Tanel-Taavi Bulitko: Eesti veiste ristiisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel-Taavi Bulitko
Tanel-Taavi Bulitko Foto: Erakogu

«Ma tahaksin Lehvit endale,» teatab 3-aastane Hiiumaa poiss Sõpruse kolhoosi esimehele. «Mis Lehvit?» küsib esimees. «Seda ilusat lehma,» selgitab poiss. «Kus sa lehma hoida kavatsed?» uurib kolhoosiesimees muigega. «Ma panen ta voodijala külge,» on lapsel plaan olemas. See poisike oli Tanel-Taavi Bulitko, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu praegune esimees.

Bulitko on ligi 20 aastat töötanud Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu heaks, sellest 14 aastat organisatsiooni juhtinud. Mõneti võib teda pidada Eesti veiste ristiisaks, kes seisab hea selle eest, et veised kasvaksid hästi, annaksid heldelt piima ning neid hinnataks kõrgelt ka mujal maailmas. Ta juhib organisatsiooni, mille omanikeks on üle 1000 veisekasvataja.

Mees tunnistab, et kuigi aeg-ajalt küsitakse, kas töö end juba ammendama ei hakka, on iga päev huvitavam ja väljakutsuvam kui eelmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles