Tööõpetusõpetaja peab hobikorras jaanalinnufarmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanalinnufarmi peremees Innar Rohtsalu 
teeb oma talu hoovil huvilistele terve suve läbi ekskursioone linnumaailma.
Jaanalinnufarmi peremees Innar Rohtsalu teeb oma talu hoovil huvilistele terve suve läbi ekskursioone linnumaailma. Foto: Maarja Otsa

Imavere põhikooli tööõpetuse õpetaja Innar Rohtsalu avab suviti oma kodu Sassi talu uksed kõigile külastajatele, sest peremehe huvist maailma suurimate suleliste vastu on välja kasvanud Eesti suuruselt teine jaanalinnufarm.

Jaanalinnufarmi sisenejaid tervitab esmalt aga hoopis Aafrika hall papagoi, kes hüüab «Tsau!» sedavõrd selge ja kõlava häälega, et tulija vaatab esialgu kahtlustavalt ülejäänud inimestele otsa. Alles siis jäävad kõrvad kuuldut uskuma, kui aktiivne papagoi kordab: «Tsau».

Farmi põhitoodanguks on jaanalinnumunad, kuid turiste meelitab suviti ligi ennekõike talu õuel avanev vaatepilt, mis on kirju kui paabulinnu saba – Aafrika jaanalinnud, Austraaliast pärit emud, India paabulinnud, erinevat tõugu tuvid, faasanid ja põneva välimusega tõukanad. Troopikamajas näeb veel mitmesuguseid kirevaid papagoisid koos teiste troopikalindudega ning hoovi peal saab sõprust sobitada ja pai teha traditsioonilisematele lemmikloomadele nagu küülikud või hamstrid. Nii närilisi kui papagoisid müüb Sassi talu ka lemmikloomadeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles