Koksvere veskile annavad leiba pagarid ja terviseteadlikud tarbijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Tamme remontis ise vana, kuid hea veskisüsteemi. Kuna Eestist sellele varuosi saada pole, siis käis mees neid Ukrainast toomas.
Ants Tamme remontis ise vana, kuid hea veskisüsteemi. Kuna Eestist sellele varuosi saada pole, siis käis mees neid Ukrainast toomas. Foto: Maarja Otsa

Viljandimaal asuv Koksvere veski on sisuliselt ühemehefirma. Selle peremees Ants Tamme teeb peaaegu kõike ise – varub vilja, käib Ukrainast veskile varuosi ostmas, jahvatab, sõidutab kauba poodidesse laiali. Vaid pakkimisel võtab abikäsi lisaks.  

Ants Tamme möönab, et rikkaks väikese veski pidamisega ei saa, kuid vähemalt on tööd ja sellest elab ära. Ta lisab, et veskipidajale teevad rõõmu kaks viimase aja suundumust –

juurde on tulnud pisemaid pagarikodasid, kes vajavad kõik erinevaid jahusid, ning tarbijad käituvad järjest terviseteadlikumalt, osates hinnata täisteraviljast ja mahetunnustusega tooteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles