Andres Herkel: välja mugavustsoonist!

Andres Herkel
, riigikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Andres Haabu / Postimees

Ühiskond vajab muutusi ja uued poliitilised jõud suudavad neid pakkuda, on veendunud Eesti Vabaerakonna algatusrühma liige Andres Herkel.

Loomulikult võtame oma tegevust ja missiooni Eesti ühiskonnas tõsiselt. Kuid kes soovib, võib kõrvaltvaatajana võtta Vabaerakonna algatusrühma senist tegevust kui sotsiaalset eksperimenti. Kas Eestis on võimalik luua arvestatava kandepinnaga ja oma liikmeid tegelikult kaasav uus erakond?

Välised tingimused on justkui selle vastu. Pean silmas kõiki noid liikmekünniseid, rahastamiskääre ning aktiivsete inimeste sidumist toiduahelate ja mugavustsoonidega, kust väljatulek nõuab kuraasi ja sõltumatust. Samas ei vasta praeguste erakondade poliitiline kultuur ja viis, kuidas ühiskonna ees seisvaid probleeme defineeritakse, väga paljude valijate ootustele. Euroo­pa Parlamendi valimistel said üksikkandidaadid üle 20 protsendi häältest. Seega ei olda erakondadega rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles