Puusta sihib Rios medalisõitu

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta.
Ingrid Puusta. Foto: ejl / Riina Ramst

Eestlastest esimesena koha Rio de Janeiro olümpiamängudele välja võidelnud RS:X klassi purilaudur Ingrid Puusta tahab kahe aasta pärast murda end esikümnesse: «Eesmärk oleks, jah, pääseda Rios medalisõitu.»

Hispaanias Granadas toimunud MMil sai Puusta 24., riikidest 13. koha ja lunastas sellega olümpiapääsme. «Olin pisut üllatunud, et juba nüüd Rio pileti sain,» tunnistas Puusta. «Valmistusin MMiks tõsiselt, aga ikkagi... Konkurents on siin kõva ning kindel ei saa olla milleski. Nüüd on tunne hea ja kerge. Sain aasta rohkem aega mängudeks valmistuda ning olen seetõttu väga heas seisus.»

Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas seevastu arvas, et Puusta pidigi MMil nõnda kõrgele kerkima: «Purjetamises pikkade sammudega edasi ei astuta, kuid Puusta läheb järjekindlalt paremaks. Üksikutes sõitudes trügib ta juba ässade vahele, seega polnud olümpiakoha saamine kindlasti juhus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles