Tegijad saavad alati hakkama

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kolk
Tiina Kolk Foto: SCANPIX

Tegija ei virise, vaid otsib ka kõige täbaramast olukorrast väljapääsu.

Tegija on see, kel mõte nutikalt liigub, kes oskab kätega midagi teha ning suudab oma lahenduste/projektide/saavutustega mitte ainult kodumaal, vaid terves maailmas läbi lüüa.

Hea näide on selle Arteri tegija, aastakümneid edukalt Soomes juuksurisalongi pidanud eestlanna Aina Anson. Samuti disainikuu kangelased, tublid Eesti disainerid, kellest paljud on tööstuse kiratsemisest hoolimata hakanud ise väikefirmasid looma, et mitte oma erialal rooste minna. Osa neist esitles oma tooteid eelmisel nädalal Helsingis sisustusmessil Habitare, aga palju parema ülevaate Eesti disainist saab sel nädalal Suurbritannia pealinnas toimuval messil «100% Design. London».

Järgmisel nädalal Tallinnas aset leidval Disainiööl saab igaüks oma silmaga näha, mis meie tootekunstnikke paelub ja kuidas asjatundjad nende tegemisi tunnustavad, sest taas jagatakse disainiauhindu. Külastage nominentide näitust, ehk leiate sealt midagi põnevat. Mulle jäi tootedisainipreemiale Bruno pürgijate seast silma Toivo Raidmetsa kokkupandav iste «Kolmjalg», mis sobib nii maale pliidi ette kui ka modernsesse interjööri. Vajadusel võib seda kasutada kohvilaua või öökapi asemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles