Alan Adojaan: Suvi on läbi, elagu suvi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooftop Club pidu kesklinna vingeimal terrassil.
Alan Adojaan koos modellist elukaaslasega
Rooftop Club pidu kesklinna vingeimal terrassil. Alan Adojaan koos modellist elukaaslasega Foto: Andrei Ozdoba

Pikisilmi oodatud kuum suvi on jäänud seljataha. Kolm kuud möödusid kui suusavõistlus, ainult et seekord elas kogu rahvas kaasa ilmateadetele.

Mais vallandusid rõõmuhüüded sooja suvealguse puhul, siis algas nurin külma juuni pärast. Seejärel vallutasid sotsiaalmeedia rannapildid ja joovastus kuuma suve keskpaigani, millele järgnes ohkamine kuumuse ja kuiva üle. Finiši lähenedes tekitasid viha augustivihmad – ja suvelõpp oligi käes. Eestlase tuju ja meel vastab tegelikult kenasti ilmateatele. Tundub, et kõigi parasvöötme rahvaste vana tava.

Tegelikult oli täitsa hea suvi: küll lühike, aga kuum ja ilus nagu erootiline unenägu. Loodan, et igaüks sai ellu viia vähemalt mõne unistuse, teha mõne isikliku rekordi, nautida mõnd päeva rohkem kui iial enne, käia mõnel meeldejääval reisil. Minul õnnestus ellu viia ammune unistus: läbida sportlangevarjukoolitus ja ka hüpata.

Kui juba Kihnu Virve ja kümneaastane tüdruk hüppavad, siis mis mina kehvem olen, mõtlesin lennukist välja astudes. Seejärel võtsin end kokku ja tegin teoks isikliku rekordi, ujudes mandrilt Vormsi saarele. Külm ja pikk distants oli, aga tehtud sain. Säästsin suvi otsa raha ning tegin poolele Itaaliale tiiru peale. Tasus koguda. Nii et isiklikus plaanis ei saa möödunud suve kuidagi kesiseks pidada. Kes teeb, see jõuab, kes molutab, jääb ilma. Samas on molutatud moment vahel väärtuslikum kui tegus tamp. Ka nõus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles