Galeriid: näitus «Meri riidekapis» avati uhke lavashow'ga

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meri riidekapis: see on näitus inimese kohtumisest merega ja mere kohtumisest meie riidekapis leiduvaga. Mida on inimesed merele minnes selga pannud? Mida kannavad kalurid ja mereväelased, et mere karmide reeglitega maailmas ellu jääda? Mis oli rannas seljas meie vanaemadel ja vanaisadel, millal tekkisid bikiinid?

Suurnäitus «Meri riidekapis» toob Lennusadamasse 6 teemat, 30 lugu ja 80 eksponaati merest ja moest. Läbi näituse kuue teemaruumi jalutades saab külastaja teada, kus ja kuidas sündis komme lapsi madrusekostüümidesse riietada, imetleda lähedalt Eesti moe- ja ehtekunstnike mereteemalisi fantaasiamänge ning tuulesimulaatori abil oma rõivaste tuulekindlust järele proovida. Räägime mererõivastest ja -materjalidest, mereteemalisest kõrgmoest ja lasteriietest – näitusesaalides jätkub avastamist nii moehulludele, lastega peredele kui ka tõelistele merekarudele. Meri on alati moes.

Lisaks näitusele on mere, moe ja rõivastuse teemasse haaratud kogu Lennusadam. Traditsioonilisest Merefoorumitest saavad näituse ajaks MereMOEfoorumid, vihjeid mere ja moe seostele leiab nii Lennusadama kohviku MARU moodsast meretoidukunsti menüüst kui Lennusadama poest, pühapäeviti saab osa võtta mere ja rõivastuse teemalistest töötubadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles