Leegionisõbrad: miks mõnitada vanu vabadusvõitlejaid?

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus kokkutulekust Sinimägedes kolme aasta eest
Fotomeenutus kokkutulekust Sinimägedes kolme aasta eest Foto: Peeter Langovits

Eesti Leegioni Sõprade Klubi ei ole rahul, et Vaivara vallavalitsus andis Öisele Vahtkonnale loa korraldada Sinimägedes miitingu samal ajal toimuva 20. Eesti Relvagrenaderide diviisi veteranide kokkutulekuga.


Klubi märgib pressiteates, et Vaivara vallavalitsus andis loa korraldada piketi ka moskvameelsetel Öise Vahtkonna liikmetel, eesotsas Dmitri Linteri ja Maksim Revaga. Seda osaliselt samal ajal relvagrenaderide kokkutulekuga ning ka osaliselt kattuval territooriumil.

Klubi ei saa aru, kuidas sai langetatud selline otsus, kui varem oli tulnud Vaivara vallavalitsuselt eitav vastus. «Samuti pärast moskvameelsete edasikaebust ka eitav vastav Eesti Vabariigi kohtult. Mis siis nüüd juhtus? Kas on tahtmine vanu vabadusvõitlejaid, kes on jõudnud oma elusügisesse, veel võimalikult palju mõnitada?» küsib Eesti Leegioni Sõprade Klubi.

Kirjas viidatakse ka seda, et Tallinnas on eelnevatel aastatel keelatud 9.mail eestlaste  piketid pronkssõduri juures, põhjendades seda kui rahvuslikku viha külvavat plaani. «Ja nüüd ühtäkki selline luba moskvameelsetele, kelle üleskutsel peksti 2007.aasta aprillis kildudeks suur osa meie pealinnast Tallinnast. Kas Vaivara vallavalitsus saab aru, et nad külvavad pinnast rahvuslikule konfliktile ja rüvetavad selle otsusega vabadusvõitlejaid ning püha paika Sinimägedes? Kas nad on valmis oma otsuste eest ka vastutama?»

20. Eesti Relvagrenaderide Diviisi veteranide kokkutulek toimub laupäeval kella 11 – 17 Põrguaugu (Grenaderide) mäel ning selle korraldab 20. Eesti Relvagrenaderide Diviisi Veteranide Ühendus.

SSi ja natsismi ohvrite mälestusele pühendatud miiting toimub laupäeval kella 9.30 – 13 Tornimäe ja Põrguaugu mäe vahelisel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles