Reinsalu: Moskva avaldus on rutiinne

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimägedes tähistatakse Teise maailmasõja aegsete kaitselahingute aastapäeva. Pildil 2009. aasta üritus.
Sinimägedes tähistatakse Teise maailmasõja aegsete kaitselahingute aastapäeva. Pildil 2009. aasta üritus. Foto: Sergei Stepanov / Narvskaja Gazeta

Riigikogu liige Urmas Reinsalu rõhutab, et Moskva kriitikat Sinimägede mälestusürituse aadressil võib pidada rutiinseks ning seda ei tuleks Eestis üle dramatiseerida.

«Kindlasti peaks Eesti lähiajaloo teemal rahvusvahelisel tasemel selgitustööga edasi tegelema,» rääkis Reinsalu Postimees.ee’le.

«Venemaa õiguseellane Nõukogude Liit on need mehed juba lõviosas sunnitöölaagrisse saatnud. Eesti Vabariik peaks mõtlema nende meeste võitluse tunnustamisele, kes võitlesid Eesti riikliku iseseisvuse taastamise eest,» leidis poliitik.

Moskva kritiseeris esmaspäeval Eesti võime selle eest, et nad ei keelanud veteranide kokkutuleku korraldamist Sinimägedes.

«Me ootame, et rahvusvaheline üldsus ja organisatsioonid teevad selle põhjal objektiivsed järeldused, mis Eestis praegu toimub,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Andrei Nesterenko.

Tema hinnangul on taolise kokkutuleku lubamine solvang natsismiohvritele ja kõigile neile, kes aitasid Euroopat vabastada «pruunist katkust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles