Vene metsapõlengute suits võib Ida-Virumaa kohale jõuda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsu mattunud Moskva rahvusvahelise ärikeskuse hooned
Suitsu mattunud Moskva rahvusvahelise ärikeskuse hooned Foto: SCANPIX

Kuigi Eestist läheb Venemaa metsatulekahjude suitsupilv suuresti mööda, võib mingi osa sellest täna siiski Ida-Virumaa kohale jõuda, ütles Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Merike Merilain.

Soome ilmateenistuse andmetel võib Venemaa metsapõlengute suits jõuda täna öösel Kesk- ja Lõuna-Soome kohale ja levida sealt edasi põhja suunas, vahendas ERR Uudised raadiouudiseid.

Samal ajal on Merilaini kinnitusel üsna väike tõenäosus, et see Eesti kohale liigub, kuna meie poole on lõuna poolt teel jahedam õhk. «Tuul on praegu küll veel idakaarest, aga Peipsi taga ei ole suitsust hägu satelliidipildil näha,» kinnitas ta.

Kõige suurem tõenäosus, kuhu pilve mingi osa võib jõuda, on Merilaini sõnul Kirde-Eestis ning Lääne- ja Ida-Virumaal, ja seda just tänasel päeval, sest homme liigub meist üle äikesega külm front.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles