Jaak Aaviksoo: 500-eurone maksulävi on hea lahendus paljudele

Jaak Aaviksoo
, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Peeter Langovits / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu idee madalapalgaliste täiendavast maksuvabastusest on ilmselt lennuvõimeline lind. Paradoksaalsel moel on selle kinnituseks just erinevatest suundadest tulev emotsionaalsetest hoiakutest kantud kriitika, mis tegeleb peamiselt sildistamisega.

Kui üks idee sedavõrd kirgi kütab, tasub rahulikumalt mõelda, mis on selle idee taga peidus. Võibolla õnnestub siis selgeks teha, kuidas ideed edasi arendada ja võimaluse korral ellu viia niimoodi, et sellest kõigile kasu tõuseks.

Olen seda meelt, et reforme tasub vaid siis ette võtta, kui nad püüavad lahendada ühiskonna tegelikke probleeme. Teiseks tuleks kaaluda, kas kavandatud sammud on ka mõjusad ja tõhusad ning annavad soovitud tulemuse. Kolmandaks tuleks hinnata võimalikke kõrvalmõjusid ja negatiivseid kaasnähtusid ning lõpuks vaadelda reforme laiemas, maailmavaatelises kontekstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles