USA kohus mõistis fiktiivabielusid korraldanud Eesti mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA kohus mõistis kolmapäeval vangi Eestist ja Usbekistanist pärit mehed osalemise eest petuskeemis, millega kasseeriti 17 000 dollarit fiktiivsete abielude korraldamise eest Venemaalt ja mujalt Ida-Euroopast pärit inimestele, kes soovisid alalist elamisluba USA-s.

Lisaks Eestist pärit Dmitri Panile ja usbekk Hassan Salohutdinovile langetab kohus kolmapäeval otsuse veel seitsmele süüdistatavale. Ühtekokku esitati süüdistus 11 inimesele, kes kõik tunnistasid end fiktiivsete abielude korraldamises süüdi. Kahele inimesele määrati karistus juba varem.

Pani alustas fiktiivsete abielude organiseerimist 2007. aastal, värvates venelasi, kes otsisid võimalust jääda USA-sse alaliselt elama, ütles prokuröri abi Dan Brown AP teatel. Prokurörid tuvastasid 11 fiktiivset abielu, kuid ütlesid, et Pani võis neid korraldada rohkem.

USA ringkonnakohtunik Algenon Marbley mõistis Panile aastase vangistuse, millele järgneb riigist väljasaatmine. Salohutdinovile määras kohtunik aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse.

USA immigratsiooni- ja tolliteenistuse ametnike sõnul on alates 2006. aastast mõistetud samasuguste süüdistuse alusel karistus rohkem kui 800 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles