Grammy-koori uus dirigent

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspars Putninš
Kaspars Putninš Foto: Sander Ilvest

Eesti Filharmoonia Kammerkoor teeb homme Vanemuise kontserdimajas oma esimesed selle sügise hääled. Vähemalt publiku jaoks. Värskeid tuuli toob majja ka uus peadirigent ja kunstiline juht, lätlane Kaspars Putninš, kes muide varemgi Eestis koori juhatanud, täpsemalt olnud RAMi peadirigent ja kunstiline juht.

Filharmoonia kammerkoor oli Putninši arvates kõva sõna juba ajal, kui tema 1980ndate lõpus noore dirigendina asus juhatama Läti Raadio Koori. «Rootsi Raadio Koor ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor olid need, kelle suunas meie tol ajal vaatasime. Nad on mind alati inspireerinud,» räägib mees ajast, mil koori juhatas selle asutaja Tõnu Kaljuste.

Külalisdirigendina mitmeid Euroopa nimekaid koore nagu BBC Singers, RIAS kammerkoor, Berliini Rundfunkchor, NDR koor, Hollandi Raadio Koor jpt juhatanud dirigent usub oma võimalusi Eestis. «Üks asi on lihtsalt riiki külastada, hoopis teine sinna sisse suumida, konteksti ja kultuuriruumi süveneda,» mõtiskleb dirigent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles