Noored «Foorumis»: poliitikuid võiks koolidesse lubada

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuhtide vahetus: Maire Aunaste «Foorumis»
Saatejuhtide vahetus: Maire Aunaste «Foorumis» Foto: Liis Treimann

Neli 16- kuni 18-aastast noort, kes osalesid ETV saates «Foorum», leiavad, et poliitikuid võiks koolidesse enda erakondi tutvustama lubada, sest see annaks noortele rohkem teadmisi poliitikast ning aitaks neil kujundada oma maailmavaadet, samas arendaks see ka noorte kriitikameelt.

18-aastane Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane Maria Johanna Kull rääkis saates, et kuna on kindlaks tehtud, et valimas käivad vähem need inimesed, kes on vähem haritud ja noored, siis tuleks pöörata just suurt tähelepanu inimeste teavitamisele ja harimisele, vahendas ERR Uudised «Foorumit».

«Arvan, et koht, kus on kõige parem inimestele objektiivset infot edastada, on kool, sest seal saab kontrollida, mida, kellele ja kuna räägid, peaks panustama sellele, et noori juba koolis tugevalt koolitada nendel teemadel ja aidata saada aktiivseks kodanikuks,» märkis ta.

16-aastase Miina Härma gümnaasiumi õpilase Elisabeth Niido hinnangul ei räägita koolis piisavalt poliitikast ja seda näitab ka 18- kuni 30-aastaste valijate väike hulk, tema sõnul ei ole õige öelda, et kui poliitikud tulevad kooli rääkima, siis kool muutub liiga poliitiliseks. See on tema sõnul pigem hea.

«On hea, kui antakse koolis natuke detailsemalt ka mingit poliitilist ja ühiskondlikku haridust, ma arvan, et seda ei pea tegema erakondadesse kuuluvad õpetajad, kes räägivad kallutatud poliitilist juttu, vaid neutraalsed õpetajad, kelle ainus huvi on see, et noor ei läheks hääletama ühe või teise erakonna poolt, vaid läheks lihtsalt hääletama ja teaks, miks ta seda teeb,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles