Üks saarevaht vajab ATVd, teine jalgratast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ATV. Foto on illustreeriv.
ATV. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Saare maavalitsus pöördus siseministeeriumi poole taotlusega saada riigi eelarvest 5500 eurot, et osta Abruka saarevahile Rein Lemberile neljarattaline maastikusõiduk ATV ja Vilsandi saarevahile Avo Piisale jalgratas.

ATV on vajalik Abruka saarevahile tema teenistusülesannete täitmiseks, kirjutab Meie Maa. Nimelt peab saarevaht ametijuhendi kohaselt tegema vähemalt üks kord nädalas kontrollkäigu saarel nii olukorrast kui ka külastajate viibimisest ning tegevusest ülevaate saamiseks. Seni oli Abruka saarevahil selleks kasutada jalgratas ja isiklik auto.

Maavalitsus seadis ATVle nõudeks, et sõiduvahend oleks väljalülitatava esisillaga, 4- taktilise vedelikjahutusega bensiinimootoriga, töömahuga minimaalselt 500 cm3. Lisaks peab ATV olema varustatud maastikul hea läbitavusega rehvidega, lumekettidega, minimaalselt 1400 kg tõmbejõuga vintsiga, järelhaagise konksuga, põhja ja õõtshoobade kaitsmete ning soojendusega juhtraua käepidemetega.

ATV soetamiseks küsis maavalitsus hinnapakkumise viielt ettevõttelt. Odavaima pakkumuse tegi OÜ Autofrend, kes küsis sõiduvahendi eest 4999 eurot.

Lisaks soovib maavalitsus muretseda Vilsandi saarevahile Avo Piisale teenistusülesannete täitmiseks jalgratta. Jalgratas peab vastama saare tingimustele – kruusa- ja katteta teed ning merelisest õhust tingitud korrosioonioht. OÜ Bivarix pakkumuse järgi maksab selline ratas 500 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles