Keskkonnaminister kohtub Saaremaal Läti ja Leedu kolleegidega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Foto: Peeter Langovits.

Reedel kohtub keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Kuressaares oma Läti ja Leedu kolleegidega, et arutada ühiseid keskkonnaküsimusi.


Sellel aastal on Balti Ministrite Nõukogus (BMN) eesistujariigiks Eesti. Seoses sellega võõrustab keskkonnaminister Jaanus Tamkivi BMN keskkonnakomitee raames oma kodulinnas Kuressaares Läti keskkonnaminister Raimonds Vējonist ja Leedu keskkonnaministri asetäitjat Raimundas Paliukast.

«Kohtumisel on kavas arutada kõikidele Läänemere-äärsetele riikidele huvi pakkuval Läänemere strateegia teemal, kus keskkonnameetmetel on oluline koht,» ütles Tamkivi. «Eestile on selle töö peamine eesmärk ja väärtus Läänemere piirkonna konkurentsivõime ning keskkonnaseisundi parandamine,» lisas ta.

Teiseks ühiseks huvipakkuvaks teemaks on kliima ja energia. «On ju energiajulgeolek kolme Balti riigi ühine mure,“ ütles Tamkivi. „Ka karmistuvad keskkonnanõuded sunnivad meid otsima selles valdkonnas ühiseid lahendusi.»

Lisaks on kohtumisel plaanis rääkida jäätmeteemadel.

«Eesti on meelsasti valmis jagama oma seniseid kogemusi joogipakendi tagatisraha süsteemi rakendamise ja pliiakude kogumise osas, mille vastu on Läti näiteks juba huvi üles näidanud,» märkis Tamkivi.

Muuhulgas arutatakse ka edasise koostöö võimalusi, seda näiteks keskkonnajärelevalve osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles