Kodanikud nabisid kinni kütusevarga

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanister. Illustreeriv foto.
Kanister. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Ühe Tallinna ettevõtte töötajad pidasid eile kinni kütust varastada üritanud noormehe ja andsid ta politseile üle. Kinnipeetud 20-aastane noormees on ka varem mitme vargusega vahele jäänud.


Eile hommikul avastasid Tallinnas Tondi asumis asuva firma töötajad, et ettevõtte territooriumil oli aia ääres ritta pandud kanistrid kütusega ning kahel kõrval seisnud sõidukil olid kütusepaagi korgid lõhutud, teatas Põhja politseiprefektuur. Firma töötajad korjasid osa kanistreid ära, jättes samas mõned neist alles, et jälgida edaspidi, kas neile tuleb keegi järele. Õhtul kella 21.30 ajal suundus kanistrite juurde tundmatu noormees, kelle firma töötajad kohapeal kinni pidasid. Seejärel teavitati juhtunust politseid.

Sündmuskohale saabunud politsei tuvastas, et tegemist oli 20-aastase Renega, kes on ka varasemalt varavastaseid kuritegusid toime pannud. Täna kuulati noormees üle ning ta tunnistas enda süüd.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson märkis, et kodanikud tegutsesid ettenägelikult ja õigesti. «Tegemist on juhtumiga, kus vapper ja läbimõeldud kodanike tegevus andis väga positiivse tulemuse. Ettevõtte töötajad tegutsesid julgelt ja püüdsid tänu sellele kinni noormehe, kes valmistas ette kütusevargust,» rääkis politseileitnant.

Jervson lisas, et väga oluline on selliste juhtumite puhul ka aegsasti politseid teavitada. «Alati tuleb hinnata riske, mis võivad kaasneda võimalike kurjategijate kinnipidamisel, sest oma elu ega tervist ei tohiks kindlasti ohtu seda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles