Hiina kommunistliku partei delegatsiooni visiit jääb ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunismi ideoloogide skulptuurid: (vasakult) Karl Marx, Friedrich Engels, Vladimir Iljitš Lenin ja Jossif Stalin. .
Kommunismi ideoloogide skulptuurid: (vasakult) Karl Marx, Friedrich Engels, Vladimir Iljitš Lenin ja Jossif Stalin. . Foto: Reuters / Scanpix.

Hiina rahvavabariigi kommunistliku partei keskkomitee rahvusvaheliste suhete minister Wang Jiarui ja teda saatev delegatsioon jätsid siseriiklikele põhjustele viidates ära sel nädalal toimuma pidanud visiidi Eestisse ja Lätti.

Valitsuskommunikatsiooni direktori asetäitja Martin Jaško ütles BNSile, et Hiina delegatsioon jättis visiidi ära, tuues põhjuseks siseriiklikud küsimused.

Kava kohaselt pidanuks delegatsioon kohtuma neljapäeval peaminister Andrus Ansipi ja reedel riigikogu esimehe Ene Ergmaga. Samuti oli neil plaanis kohtumine riigikogu aseesimehe Keit Pentuse, Eesti- Hiina parlamendirühma esimehe Kalev Kallo ning ka mitmete teiste parlamendiparteide esindajatega. Eestist pidanuks delegatsioon edasi suunduma Lätti.

Mullu detsembris käis riigikogu väliskomisjon visiidil Hiinas, kus Wang Jiaruiga arutati majanduskriisi mõjusid ja Eesti- Hiina majanduskoostöö väljavaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles