Valitsusasutused saavad hädaolukordade tarbeks asendusside

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse nõupidamiste ruum Stenbocki majas.
Valitsuse nõupidamiste ruum Stenbocki majas. Foto: Peeter Langovits

Siseministeeriumis on valminud seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua valitsusasutustele hädaolukordades elutähtsa teenusena asendusside võimalus.

Suurele kooskõlastusringile saadetud hädaolukorra seaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu seletuskirja kohaselt puudub praegu regulatsioon vajalike sõnumite katkematuks ja töökindlaks edastamiseks, mis on põhjustanud mitmeid tõrkeid elutähtsate teenuste tagamisel.

Seetõttu määratakse siseministeeriumi korraldusele uus elutähtis teenus – asendusside. Asendusside on elektroonilise side teenus riigikogule, presidendile, riigikantseleile, kaitseministeeriumile, siseministeeriumile, välisministeeriumile, politseiasutustele, päästeasutustele ja valitsuse poolt määratud asutustele ja isikutele elutähtsate teenuste toimepidevuse tagamiseks vajalike sõnumite katkematuks ja töökindlaks edastamiseks.

Asendusside korraldamise kulud kaetakse osaliselt siseministeeriumi eelarvest, osaliselt elutähtsate teenuste osutajate poolt. Kulutuste mõistlikuks ajaliseks jaotamiseks nähakse rakendusaktis ette asendusside nõuete järk-järguline jõustumine.

Eelnõuga hinnanguliselt kaasnevad tsentraalsed kulud siseministeeriumi eelarves on kuni kuus miljonit krooni ning elutähtsate teenuste osutajate kulud jäävad esimeses etapis olemasolevale tasemele ja neid täpsustatakse konkreetsete arendusprojektide käigus.

Seadus on plaanis jõustada 1. jaanuaril 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles