Uderna mõis sai uue kuue

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodu juhataja Anne-Aime Soeson seisab korrastatud maja ees, selja taga mõisaajast pärit lillepostamendid, millesse on endiste omanike von Fuchside mälestuseks istutatud fuksiad.
Hooldekodu juhataja Anne-Aime Soeson seisab korrastatud maja ees, selja taga mõisaajast pärit lillepostamendid, millesse on endiste omanike von Fuchside mälestuseks istutatud fuksiad. Foto: Margus Ansu

Uderna hooldekodus juulis alustatud fassaadi krohviparandused ja värvimine said septembris lõpetatud ning hooldekodu juhataja ja kliendid on maja välimusega rahul.

Uderna hooldekodu paikneb Elva lähedal Uderna mõisa pea­majas, mille praegune kuju on oma põhijoontelt pärit 1880. aastatest. Niisuguse hoone korrastamise iga sammu tuleb kooskõlastada muinsuskaitseametiga ning kõik tööd on vaja teha tehnoloogiliselt kõrgendatud nõuete ja ajagraafiku järgi.

«Muinsuskaitse järelevalve inspektor võttis eelmisel nädalal tööd vastu ja jäi väga rahule,» rääkis hooldekodu juhataja Anne-Aime Soeson. «Renoveeris Raian OÜ. Vahetasime ära ka kõik aknaplekid ja korrastasime vihmaveetorud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles