Juhtkiri: õigus kõigile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Tasuta õigusabi aitab kohtusse pöörduda neil, kel muidu jaksu väheks jääks

Täna algab õigusemõistmise nädal, mille jooksul saavad Eesti inimesed tasuta nõu ja abi, kui neil juhtub olema küsimusi seaduste, kohtusse pöördumise ja kõige sellega seonduva kohta. Tänases lehes räägib riigikohtu esimees Priit Pikamäe, kui väga sellist abi vaja on: Eesti inimestele ei ole õigusabi nii kättesaadav, kui see olema peaks. Seda mitmel põhjusel.

Ehkki kohtu poole abi otsimiseks peaks saama pöörduda ka inimesed, kellel ei ole oskust lugeda keerukas juriidilises keelepruugis kirja pandud seadusi, pole see ometi nii lihtne. Kui sellealaseid teadmisi ei ole ja kui end seadustest läbi närida ei jaksa, on valida, kas loobuda või leida professionaalne esindaja, kes selle töö ära teeks. Kui aga vaadata advokaatide tunnihindu, ei ole see sugugi mitte kõigile jõukohane. Tõsi, on võimalik küsida riigipoolset õigusabi. Aga ka see ei tähenda, et maksta ei tuleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles