Admiral Cowan asub teenima NATO miinitõrjegrupis

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Cowan miinisadamas
Admiral Cowan miinisadamas Foto: Peeter Langovits

Täna asub Poolas Gdynias NATO miinitõrjegrupis teenistusse mereväe miinijahtija Admiral Cowan.


Nelja kuu jooksul osaleb Admiral Cowan miinitõrjeüksuse koosseisus neljal suuremal mereväeõppusel ja operatsioonil Lääne- ja Põhjamerel ning Briti saarte ümbruses. Lisaks kaadrikaitseväelastele teenib Admiral Cowani meeskonnas neli ajateenijat, teatas kaitseväe peastaap.

Alates juulist on Admiral Cowan ka NATO reageerimisjõudude valmisolekuüksus. Reageerimisjõudude liikmena peab laev olema valmis täitma sõjalisi ülesandeid kahe päeva jooksul NATO määratud paigas.

Varem on mereväe alustest NATO reageerimisjõududesse kuulunud lisaks Admiral Cowanile 2008. aastal, staabi- ja toetuslaev Admiral Pitka ja miinijahtija Sulev ja miinijahtija Sakala.

Admiral Cowan on üks kolmest Ühendkuningriigilt Eestile hangitud Sandown-klassi miinijahtijast. Laev on ehitatud 1989. aastal ning varustatud nüüdisaegse miinijahtimistehnika ja Seafox miinihävitussüsteemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles