Mart Raudsaar: piisavalt põhjendamata taotlused

Mart Raudsaar
, Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Peeter Langovits

Lõppenud nädalavahetuse seisuga ulatus Tallinnas Õle tänava maja ühes korteris koeraekskrementide hunnik aknani. Ehkki Põhja-Tallinna linnaosa on valmis tellima korteri koristuse, pole taotlus kohtu hinnangul piisavalt põhjendatud ning nii haiseb hunnik seal edasi. Mäletate küll, see on see korter, kus vanaproua koerakarja pidas.

Äärmusliku näite varal võiks rahulolevalt eeldada, et eraomand on Eesti Vabariigis kindlalt kaitstud. Omaniku loata ei tohi korterisse siseneda ja julkagi minema viia: sissetung tuleks kõne alla ehk vaid siis, kui omanik toas tuumapommi valmistaks. Siiski võib leida ka näiteid, mis seavad kodu turvalisuse kahtluse alla. Ja ma ei räägi sellest, et keegi võiks kehtivat üldplaneeringut rikkudes püstitada kodu lähedale 1200-pealist karja mahutava lauda, nagu on juhtumas Haljala vallas. Kuulake, räägin hoopis lihtsama loo – mis võib juhtuda igaühega.

Suve lõpul trimmerdas Valgamaal elav tuttav õues heina. Juhuslikke inimesi tema elamisse naljalt ei satu, sestap oli uks suletud nii-öelda luuavarre meetodil. Tuppa naastes avastas naine, et keegi oli vahepeal majja tunginud, haige koera toast välja lasknud ning kõik toad läbi käinud. Sissetungijast oli jäänud segases käekirjas teade, mis nõudis võla tagasimaksmist ja kuhu oli lisatud mobiiltelefoni number.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles