Karlova koolis kõlas uus klaver

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Eile tähistati rahvusvahelist muusikapäeva, mil anti kontserte kõikjal Eestis. Muusikapäev oli eriline aga Tartu Karlova koolile, mille aulas õnnistati sisse uus Estonia kabinetklaver.

Klaveri väärtus on 22 044 eurot ning see saabus kooli saali 27. juulil. Esimest korda võis uue pilli helisid kuulda koolis 1. septembril, kuid eile õnnistati klaver ametlikult sisse. Esitluskontserdi avas solist Henrik Tamm, keda saatis klaveril Marika Lang. Esinesid ka Tartu poistekoor, neidudekoor Kurekell, lastekoorid ning paljud solistid.

Karlova koolis on muusikaõpetus väga tähtsal kohal ning seega oli juba ammu aeg 31,5 aastat teeninud vana Estonia klaver välja vahetada. Direktor Undel Kokk rääkis, et kuna koolis õpitakse palju muusikat, on klaver kooli jaoks esmatarbekaup, mis aitab kujundada selge pildi, millega majas eelkõige tegeletakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles