Jaak Urmet: Tubli! Aitäh!

Jaak Urmet
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Urmet
Jaak Urmet Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eestis tänatakse ja kiidetakse möödaminnes ja mokaotsast – sure enne ära, siis saad au ja kiitust, ütleb kirjanik Jaak Urmet ja kutsub üles kiitma, tunnustama ja tänama elavaid inimesi nii suurte kui ka väikeste heade tegude ees.

Inimene on sotsiaalne olend. Lisaks kõigele muule tähendab see, et indiviid vajab kaasindiviididelt tagasisidet, tuge ja tunnustust. See on absoluutne reegel. Meenuvad kohe grotesksed stseenid huumorisarjadest «Tuvikesed» ja «IT-osakond», kus alama astme töötaja näeb vaeva selle nimel, et ülemus teda märkaks. Jah, sina, kes sa neid ridu praegu loed – millal sinu ülemus sind viimati kiitis või tunnustas? Kas meenub? Harv juhus, eks ole?

Aga tee midagi valesti või jäta tegemata, siis pole ülemus sugugi tagasisidega kitsi... Ja kujuta nüüd ette, kuidas oleks, kui ühel päeval tuleks ülemus su laua juurde ja ütleks: «See, mida sa tegid, on lihtsalt võrratu! Tubli! Aitäh!» Mõtted uue töökoha otsimisest jääksid paariks järgmiseks nädalaks igatahes soiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles