Asko Uri: kes peatab teerulli?

, Eesti Patsientide Esindusühingu huvikaitsja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Uri
Asko Uri Foto: Erakogu

Puuetega inimeste esindus­organisat­sioonide kaasamine tööhõive­reformi läbiviimisse on puudulik, leiab Tartu Ülikooli sotsiaaltöö magistrant Asko Uri.

Olen jälginud huviga tööhõivereformi loomislugu, sealhulgas valitsuskoalitsiooni poliitikute sõnavõtte selle põhjendamisel ning teisitiarvajate vaigistamisel. Kui kujutada toimuvat pildina, siis näen sellel sõitmas suurt piduriteta teerulli, mida püüavad paljakäsi peatada riigivõimuga teist meelt olijad. Riigivõim on küll suuremeelselt käiku aeglustanud ja kutsunud teisitimõtlejaid asjade üle arutlema, kuid ainuüksi mõtegi, et teerulli võiks keegi peatada, tundub olevat välistatud.

Miks on vaja teerulli peatada ehk mis on puuetega inimeste esindusorganisatsioonide, aga ka valdkonda tundvate ekspertide ja uuringufirmade peamine kriitika tööhõivereformi kohta? Lühidalt öelduna: reform seab üllalt kõlavad eesmärgid ja kulutab meeletuna näivad summad selle administreerimisele, kuid ei pakuta olulisi muudatusi puuetega inimeste toetamiseks, et nad tööle palgataks ja seal käia saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles