Rein Rannap: eesti muusikas on julgust vähe!

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap andis eilse muusikapäeva puhul tasuta kontserdi Ämari lennubaasis. Üldse toimus selle päeva puhul 137 tasuta kontserti üle Eesti.
Rein Rannap andis eilse muusikapäeva puhul tasuta kontserdi Ämari lennubaasis. Üldse toimus selle päeva puhul 137 tasuta kontserti üle Eesti. Foto: Jaanus Lensment

Helilooja, pianist, popstaar ja geenius Rein Rannap tundub olevat pidevalt liikumises. Kui temaga intervjuu aega kokku leppisin, ütles Rannap, et hakkab kohe-kohe kolima, ja aega oli leida keeruline.

Eile andis ta muusikapäeva puhul kaks kontserti – ühe Ämari lennubaasis ja teise Škoda jäähallis auhinnatseremoonia raames. Täna läks ta juba Moskvasse, kus tal on oktoobri alguses neli esinemist.

Pidevas liikumises tundub ta ka klaveri taga. Mulle räägiti lugu, kuidas Rannap kutsuti kuhugi performance’i-festivalile klaverit mängima. Aga mitte lihtsalt klaverit, vaid sellist, mille oli teinud keegi soome kunstnik ja jätnud selle ühe klahvi kuidagi lahti. Rannap lõi paar takti ja lahtine klahv lendas kus seda ja teist. Kunstnik olnud pärast kurb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles