Kaamera võib ise osutuda turvariskiks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe meditsiiniasutuse turvakaamera edastab pilti haigla üksikpalatist, kus viibib eakas patsient. Kaamerasilm ulatub ka tualettruumi.
Ühe meditsiiniasutuse turvakaamera edastab pilti haigla üksikpalatist, kus viibib eakas patsient. Kaamerasilm ulatub ka tualettruumi. Foto: Internet

Valesti seadistatud turvakaamera võib omaniku teadmata edastada pilti internetti, kust kõigil huvilistel on võimalik seda vaadata. Tallinnas on selliseid kaamerasüsteeme vähemalt sada.

Kui seisate alkoholikaupluse leti ees, võib internetist näha, mida ja kui palju ostate. Teine kaamera näitab ilmselt kusagil vanalinnas asuvat ettevõtet, mis tegeleb nii suveniiride müügi kui ka valuutavahetusega. Kui einestate mõnes restoranis või pitsabaaris, siis saavad jällegi kõik huvilised interneti vahendusel teie söögikorda jälgida.

Valesti seadistatud kaamerad näitavad lisaks veel üht kooli, loomakliinikut, arsti vastuvõturuumi, majutusasutuse fuajeed, laua taga istuvaid kontoritöötajaid ja väiksema tootmisettevõtte töölisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles