Muusikasse sündinud Stig Rästa

, teemalehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Стиг Ряста
Стиг Ряста Foto: Peeter Langovits

EESTI MEES.
Noorukina komponeeris Trafficu kitarrist Stig Rästa (34) noodivihikusse kritseldades enda arvates uue Eesti hümni. Nii vihik ise kui ka selle lehekülgedel vaikselt krõbisenud hümniviis on tänaseks küll ajatolmu alla mattunud, kuid ometi määras see noore muusiku tulevikuveendumuse –täita Eesti hea muusikaga nii laulukirjutaja, artisti kui produtsendina.

Alustuseks paneme asjad õigetesse sahtlitesse – kas muusikal ja muusikal on sinu jaoks (loominguliselt, hingeliselt) vahet, kui sa esitad muusikat ise või kirjutad seda teistele esitamiseks ja säramiseks?

Kindlasti on vahet. Kui midagi ise lood ja enda peas valmis mõtled, siis oskad ilmselt ka sellesse õige emotsiooni sisse panna. Esitada laulu just nii ausalt ja ehedalt, kui vähegi oskad.

Keegi teine ilmselt ei oska või ei saagi selle hetkega samastuda, kui üks või teine viisijupp sulle pähe tuli. See sõltub ikka kohast ja ajast, millal see just sinuni jõudis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles