Turgutatud topised ootavad mööblit

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ loodusmuuseumi Vanemuise 46 hoone selles saalis seisis, pikutas või istus varem lõviosa zooloogiamuuseumi suurematest topistest. Nüüd on restaureeritud topistest suur hulk seal tagasi ja kui lõpuks õnnestub soetada ka mööbel, leiavad paljude külastajate vanad tuttavad karvased ja sulelised endale klaasi taga uue koha.
TÜ loodusmuuseumi Vanemuise 46 hoone selles saalis seisis, pikutas või istus varem lõviosa zooloogiamuuseumi suurematest topistest. Nüüd on restaureeritud topistest suur hulk seal tagasi ja kui lõpuks õnnestub soetada ka mööbel, leiavad paljude külastajate vanad tuttavad karvased ja sulelised endale klaasi taga uue koha. Foto: Margus Ansu

Novembris pidi Vanemuise tänavas uksed lahti tegema zooloogia- ja geoloogiamuuseumina teada-tuntud näitusekoht. Paraku tuleb huvilistel taaskohtumist väga paljude lapsepõlvest tuttavate topistega veel oodata.

Veel hiljuti oli Tartu ülikooli loodusmuuseumi kodulehel teade, et Vanemuise 46 hoones avatakse uuendatud ekspositsioon 2014. aasta sügisel, nüüd aga seisab seal, et uuendatud ekspositsioon avatakse 2015. aasta kevadel. Miks siis nii, kui näitusesaalide põhjalik remont lõppes juba aasta tagasi?

«Mööbli soetamiseks korraldatud kaks riigihanget ebaõnnestusid,» selgitas Tartu ülikooli loodusmuuseumi näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi. «Pakkumised olid palju kallimad, kui meile rahaliselt jõukohane.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles