Venemaa süüdistab Ukrainat massimõrvades

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad Nižnaja Krinkas, kus Kremli-meelse meedia teatel asub massihaud. Sinises särgis teeb pilti Einārs Graudiņš.
OSCE vaatlejad Nižnaja Krinkas, kus Kremli-meelse meedia teatel asub massihaud. Sinises särgis teeb pilti Einārs Graudiņš. Foto: Reuters/ScanPix

Vene riigimeedia on täis Ukraina riigi vastu suunatud süüdistusi massimõrvades ja grupiviisilistes vägistamistes ning väidab, et need tuginevad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ametnikult saadud infole. Peamine allikas, keda tsiteeritakse, on aga Läti europarlamendi liikme Tatjana Ždanoka erakonnas Läti Vene Liit seimi kandideeriv venemeelne aktivist Einārs Graudiņš.

Graudiņš on venemeelsete ja USA-vastaste seisukohtade poolest tuntud Läti aktivist, kelle Twitteri-konto kirjeldab teda globaliseerumisvastase marksismiteoreetikuna. Ta ei varja, et toetab Ukraina separatiste. Teda tutvustav info valimiskomisjoni kodulehel on äärmiselt napp.

Vene meedia teatel kuulub ta aga Ukrainas tegutsevate rahvusvaheliste OSCE vaatlejate hulka ja teda tsiteeritakse ametnikuna, kes kinnitas nii vägistamiste ja piinamiste toimepanemist kui sadade surnukehade väljakaevamist massihaudadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles