Poliitikud vaevad poliitilise välireklaami keeldu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus kogub politsei- ja piirivalveameti mullusest ettepanekust ajendatuna tuure arutelu, kas leevendada aktiivse valimiskampaania perioodil kehtivat poliitilise välireklaami keeldu või piirang sootuks kaotada.

Parlamendi põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Rait Maruste ütles, et teema on päevakorras. «On jutuks olnud, et absoluutne keeld võib mitte olla kooskõlas isegi põhiseadusega,» lausus ta ja kinnitas, et Reformierakond on valmis keelu kaotama ning pakkuma ainsaks piiranguks plakati suurust.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul tundub raiskamisena politsei ressursi kasutamine selleks, et jälgida kellegi telgil olevat logo, kleepekat sõidukil ja muud sarnast. Michali sõnul leiab erakond, et tegu on ebaõnnestunud piiranguga, mis annab eeli­se neile, kes reeglitest ei hooli ja kasutavad maksumaksja raha enesereklaamiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles