USA soomusvägede ešelon jõuab Tapale

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide armee soomustransportöör Stryker.
Ameerika Ühendriikide armee soomustransportöör Stryker. Foto: Reuters / Scanpix

Tapale saabub ööl vastu homset rongiešelon, mis toob kohale Ameerika Ühendriikide maaväe 1. ratsaväediviisi jalaväe lahingumasinad, soomustransportöörid ning muu tehnika ja varustuse.

Lisaks soomustransportööridele ja jalaväe lahingumasinatele saabuvad Eestisse ka vajalikud juhtimis- ja tagalatoetusmasinad, teatas 1. Jalaväebrigaadi teabeohvitser nooremleitnant Simmo Saar.

Ühendriikide soomusüksus vahetab peagi välja praegu siin paikneva ja Eesti kaitseväelastega koos harjutava 173. õhudessantbrigaadi allüksuse. 8. ratsaväerügemendi 2. pataljoni allüksus paikneb Ameerika Ühendriikide Texase osariigis asuvas Fort Hoodi sõjaväebaasis ning kuulub 1. ratsaväediviisi 1. brigaadi koosseisu.

Ameerika Ühendriikide kohaloleku peamiseks eesmärgiks on suurendada liitlasriikide heidutust Läänemere piirkonnas. 1. ratsaväediviisi 1. brigaad on sel aastal NATO reageerimisjõudude valmiduses Ameerika Ühendriikide üksus, mille löögijõud on samalaadsete seas üks võimsamaid. Üksus on vajadusel võimeline saabuma Texasest Fort Hoodist täisvarustuses Euroopasse.

Eelmisel sajandil osales 8. ratsaväerügement Teise maailmasõja lahingutes ning võttis osa sõjalistest operatsioonidest Koreas ja Vietnamis. Hilisematelt on üksus osalenud missioonidel Bosnias ja Iraagis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles