Keskpäevatund: millal on need taadid natsirežiimi ülistanud?

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimägedes toimunud mälestusüritus.
Sinimägedes toimunud mälestusüritus. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Ainar Ruussaar oli tänases Keskpäevatunnis rahulolematu, et Eesti ei suuda korrale kutsuda siinseid vaenuõhutajaid ning imestas USA suursaadiku soovituse üle mitte ülistada natsirežiimi, sest seda pole veteranid teinud.


Et Vene välisministeerium Sinimägedes toimuva veteranide kokkutuleku hukka mõistab, selles ei ole Ruusaare sõnul midagi uut, sest nii on see toimunud igal aastal. Ta lisas, et midagi uut pole ka selles, et Öine Vahtkond seal täiesti legaalselt vastumiitingu korraldab. «Minu jaoks on aastast aastasse küsimus, et oleme küll demokraatlik riik, kuid kusagilt peab jooksma piir,» sõnas Ruusaar.

«See, et enamus Eesti poliitikutest kardab sellistel mälestusüritustel osaleda, mis on neile nagu ristimärk vanakuradile – see on ka mõistetav. Aga ma ei saa aru, kas tõepoolest pole Eesti riigil ühtegi hooba, et teha Dozori vendadel nagu Maksim Reva näiteks, kes korraldab lakkamatult provokatsioone ja demonstreerib seda, et ta tahaks, et Eesti okupeeritakse, et siin kehtis stalinistlik režiim, et eestlased küüditataks. Kas ei ole ühtegi hooba, et sellele vennale elu legaalselt põrguks teha?» küsis Ruusaar.

Veel rääkis ta, et Maksim Reva karjub koos Vene välisministeeriumiga, et Eestis ülistatakse natsismi. «Ning USA suursaadik teeb pealtnäha poliitiliselt korrektse avalduse, kus mainib mingeid totalitaarseid režiime ja eraldi manitseb, et Sinimägede kokkutulekust osavõtjad ei ülistaks natsirežiimi. Millal on need veteranid seda režiimi ülistanud?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles